Vestmanna turen 2020

OSF turen til Vestmanna fra den 24. til den 27. September – 8 deltagere
Ingen tvivl, Færørne kan byde på fantastiske landskaber, som vi allerede kunne se under indflyvningen torsdag aften. Man bliver nemt bjergtaget af den store natur, bestående af, som man skulle tro var tilfældig dryssede øer midt ude i det store atlantiske ocean.
Skipperen og en af hans venner kom og hentede os i 2 biler, hvor vi klemte os lidt sammen, med bagage på lårene – og turen gik til hytten, der ligger ca. 300 meter fra selve båden i Vestmanna havn.
Foran os lå forhåbentlig 2 dage med masser af fisk og godt vejr.
Indkvarteringen var hurtig overstået, og vi samledes til engang hygge og fiskerhistorier, og tørnede rimelig tidlig ind med store forventninger til de næste 2 dage, hvor vi skulle ud at fiske i Vestmanna farvandene efter al slags torskefisk.
Første dag på M/S Blástein bød på blandet vejr – både sol, vind, regn og slud og vind (ja, det blæste lidt rigelig til tider). Dagen bød også på masser af fisk, fortrinsvis kuller og torsk.
Dagen afsluttedes med engang pankopaneret torsk/kuller, kartofler gulerødder og masser af god sovs, nemlig både en fantastisk hollandaise med kapers, og en persillesovs – begge nænsom tilberedt fra bunden af vores mesterkok Flemming (hvor var vi dog heldige at have ham med os)

Andendagen bød på væsentlig bedre vejr, solskin og kun en lille brise. Skipper prøvede at finde nogle mørksej i sundet, men desværre uden held. Som han sagde, sæsonen er mestendels i Maj/Juni/Juli, hvor undertegnede da også for 2 år siden i Juni fangede masser af dem, ligefra 1,5 kg til 6,4 kg. Desværre var vi ikke så heldige, at finde dem i år, men masser af torsk, kuller, hvilling (og en enkelt lange, som dog desværre hoppede af i overfladen, den var ellers stor og flot, ca. 4-5 kg ville jeg skyde den til). Selvfølgelig skulle vi have noget ordentlig mad også denne dag, hvilket må siges at være ligeså fantastisk som dagen før. Roland og Mette havde en opskrift på flødekartofler med fiskestykker og karry – mums. Retten blev til, assisteret af Flemming og smagte bare himmelsk.

Begge dage på søen bød foruden fiskeriet på en masse faglig overlevering af filetteringsprocesser fra de garvede fiskere (ingen nævnt, ingen glemt) til mig/os mindre befarene filetterer ?. Og så gik det jo bedre og bedre for hvergang, vi havde jo masser af materiale at øve os på. Det endte med, at vi kunne indveje omkring 90 kg filletterede fisk fordelt på 4 store flamenco kasser, hvilket de tog det helt rolig imod i Vargar lufthavn, det havde de da prøvet før.
Min fryser er fyldt nu, både fra denne tur og en gule rev tur for 3 uger siden, så vi ved godt hvad vi skal spise de næste par måneder, og de der flødekartofler med fiskestykker, dem kommer jeg til at lave i flere variationer ?
Tak for en fantastisk oplevelse til alle der var med på turen!