Invitation til kursus i ventilering af gydebanker

Kursus med indhold i Gærde Å

Gærde Å er et fint lille vandløb i Odsherred. Hvert år søger gydemodne havørreder op i det lille vandløb for at gyde, men der kommer ikke rigtig så meget yngel ud af ørredernes anstrengelserne, hvorfor der hvert år bliver sat ørreder ud.

Gydebankerne sander nemlig til, og æggene kvæles nede i bankerne.

Det vil Odsherred Sportsfiskerforenings vandplejeudvalg gerne gøre noget ved.

Men de gæve folk i Odsherred stopper ikke der, for de vil i samme moment gerne hjælpe andre foreninger, frivillige og andre ildsjæle, med at blive klogere på, hvordan man kan optimere gydebankernes potentiale.

Derfor stiller Odsherred Sportsfiskerforening, Gærde Å til rådighed for et kursus i ventilering af gydebanker.

Med ventilering menes både spuling med én af Fishing Zealands spulepumper og samtidig med stengreb at løsne sammenkittede banker i vandløbet.

Derved opnås den største effekt.

Dette lille kursus løber af stablen på lørdag, den 22. september klokken 10.10.

Kurt Jørgensen fra Sjællands Ørredsammenslutning (SØS), og jeg, fra Den sjællandske Grusbande er i dagens anledning undervisere, og du kan melde dig til både at hjælpe og til at blive klogere på, hvordan man bedst muligt forbedrer gydebanker, der er knapt så produktive længere.

Vi mødes på parkeringspladsen overfor Ellinge Skovvej 63, 4573 Højby.

Husk at medbringe skridtstøvler eller waders, hvis du vil ned i vandet og virkelig gøre en forskel.

Odsherred Sportsfiskerforening sørger for vand dagen igennem.

Ligeså medbringer Odsherred-foreningen, -stengrebe, river, arbejdshandsker osv. men du er naturligvis mere end velkommen til at tage dit eget gear med.

Vil du gerne deltage, kan du sende en mail eller sms til bandeleder, Rune Hylby på hylby@mail.dk eller telefon, 2536 4280.

Du kan også melde dig til via Den sjællandske Grusbandes facebook-side, når projektet bliver offentliggjort her (https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/).

Bandeleder, Rune Hylby.

 

Gærde-Å-indlæg1
Spulepumpen i aktion i Åmose Å-systemet.
 

Gærde-Å-indlæg2
Gærde Å er et fint lille vandløb, som Odsherreds Sportsfiskerforening har gjort en stor indsats for at optimere, uden at der er kommet det store ud af anstrengelserne.
Det skal dette kursus lave om på.