Makrel Festival 2017

Fantastisk makrelfestival i Odsherred

Af Danmarks Sportsfiskerforbund Publiceret den 22.08.2017 – 15:45

\"\"Festligt, fangende, fornøjeligt og forrygende succes ved årets Makrelfestival og DM i makrelfiskeri 2017. Sådan må superlativerne vist være, når man ser tilbage på to dage med skæl på fingre og i hår, og hvor deltagere og festivalgæster oplevede Odden Havn og havnemiljøet fra den bedste side.

 

Artikel af Martin B. Hedegaard

Der var udstillere fra nær og fjern, og Danmarks Sportsfiskerforbund dannede fælles front med den lokale sportsfiskerforening Odsherreds Sportsfiskerforening, da der i weekenden blev afholdt makrelfestival fra Odden Havn i Odsherred. Foreningens telt blev en publikumsmagnet, hvor store og små, deltagere og gæster samt frivillige fik sig en på opleveren. De blev beriget med en fortælling om foreningens store arbejde, og de mange timers arbejde der skal til, for at man kan berige sig som kystfisker i Odsherreds kystnære område.

Størst interesse var der dog omkring krabbebassinet og fiskeboksene med is og fisk. En lokal erhvervsfisker havde venligt leveret forskellige eksemplarer på de lokale fisk, krabber m.m., der dukker op i et trawl under fiskeri i Kattegat. Det trak mange nysgerrige videbegærlige i alle aldre, og Odsherreds Sportsfiskerforening frivillige havde travlt med at forklare, fortælle og afmystificere alle de spændende eksemplarer af havets fængslende univers. Alle havde muligheder for at se, røre og lære. I sandhed en ide, der kan kopieres mange andre steder.

Børn og voksne fandt ud af at kende forskel på rødspætten og skrubben. Hvad er en sømus for en størrelse, og hvorfor kaldes en fisk for en knurhane? Er ulken giftig, og kan man spise en fjæsing? Fjæsingens giftige stik var uheldigvis allerede på førstedagens tidlige timer i fokus, da en uheldig fisker måtte med ambulancen fra havnen. En anden klarede sig med hånden i en blanding af varm kaffe og vand, og formåede endda at stikke sig en gang mere, da han stævnede ud efter endt behandling.

Der var muligheder for at se de mange småbåde, som deltog, og som entrede havnen med makrelfangster i indvejningstiden. Deltagerne fra de to turbåde Marianne F og Antares var også flittige med flotte makreller på vægten. Du kan se resultatet af konkurrencen her.

Hele havnen var spækket med oplevelser for gæsterne. Salg af fiskegrej, smagsprøver, vinsmagning og en god kop kaffe var blot nogle af de ting, der kunne mønstres. Auktionshallen var omdannet til et festligt centrum, hvor man kunne frekventere sig ved buffet, sildebord og nyde det gode vejr mellem regnbygerne.

En kæmpe ros fra undertegnede skal lyde til Odsherreds Sportsfiskerforenings bestyrelse og øvrige frivillige. Makrelfestivalen er et tilløbsstykke, og der er utrolig mange tråde, der skal bindes sammen for at få tingene til at hænge sammen. Når man ser, hvordan formanden og blæksprutten Bjarke formåede at være omdrejningspunkt kan man ikke lade være med at lette på fiskekasketten. En aktiv forening med et kæmpe potentiale, der fortjener opbakning fra samtlige sportsfiskere i Odsherred.

\"\"\"\"